SET EYES ON

In samenwerking met coach en procesbegeleider Mieke Steenveld (Jatta)  biedt De Grafiekdrukkerij gecombineerde workshops en ontwikkeltrajecten aan.

Schiet een gat in je denkraam en maak een sprong naar nieuwe inzichten…

Wie kent ze niet, vragen als: hoe geef ik ‘smoel’ aan mezelf in mijn werk? Wat beteken ik voor onze organisatie? Welke rol heeft ons team precies? En welke verantwoordelijkheid nemen we als organisatie, kijkend naar onze kwaliteit, identiteit en doeltreffendheid, en rekening houdend met onze klanten?

Op zulke ‘trage vragen’ zijn geen directe antwoorden. Ze vragen om moed. Moed om de hand in eigen boezem te steken en te benoemen en te bekennen wat er speelt. Dat is wel een sprong in het diepe. Maar, wie die sprong waagt heeft veel te winnen, zowel persoonlijk als gezamenlijk.

Het onverwachte krijgt kans als je iets doet wat je niet kent. Zo’n nieuw proces levert andere, ongebruikte zienswijzen en antwoorden op. Wij hebben hiervoor een specifiek aanbod ontwikkeld. In een of meer workshops dagen we je uit beeldend te werken met grafische, ambachtelijke technieken. Doen, ervaren en delen, daar draait het om.

We maken een afspraak en bespreken de vraag, het achterliggende verhaal en het beoogde, blijvende effect. Als logisch gevolg bepalen we wat we gaan doen en maken in deze workshop. Wat je na afloop in handen hebt? Kunstwerken! Die neem je mee. Als herinnering én als reminder. Het tastbare resultaat dient als ondersteuning om de nieuwe inzichten ‘bij de hand’ te houden. Voor verdere aanmoediging en om vervolgens daadwerkelijk anders te werk te gaan met wat tijdens dit proces is ervaren en gezien, blijven we graag gesprekspartners en adviseurs.

Wij, Carola Rombouts (De Grafiekdrukkerij) en Mieke Steenveld (Jatta) zijn bevlogen professionals die allebei het beste en mooiste bij hun klanten naar boven halen. Carola doet dit als kunstenaar en docent. In haar werkplaats laat zij deelnemers aan workshops ambachtelijk werk maken op oude drukpersen en maakt zij haar eigen grafische werk. De mouwen worden letterlijk opgestroopt voor dit handwerk. Mieke is coach en procesbegeleider. Tijdens haar begeleiding laat ze mensen op verschillende manieren naar zichzelf kijken. Zij ondersteunt en stimuleert in het vinden van antwoorden op vragen en stappen zetten op de gekozen weg. Hierbij worden de mouwen op een ándere manier opgestroopt.

Er zijn veel overeenkomsten in ons werk. De procesmatige aanpak van vragen bijvoorbeeld, reagerend op wat zich voordoet. Allebei ook onderzoeken we patronen en structuren. Deze laten herkennen en erkennen is het startschot voor de doorbraak van vastgeroeste motieven en gewoonten en verbetering van communicatie. Dit met als doel keuzes te maken die nodig zijn voor het ombuigen van werkwijzen en gedrag die naar verandering leiden.

In de bundeling van onze metiers werken we met hart, hoofd en handen. Zowel grafisch beeldend werk maken als een individueel- of groepsproces aangaan vraagt om samenhang, opvolging en oefening. Onze begeleiding bestaat uit volgen, motiveren en laten reflecteren. Wij stimuleren je anders te kijken, waardoor je anders gaat zien, en anders te werk wilt gaan. De workshops en ontwikkeltrajecten die wij aanbieden zijn bedoeld voor professionals die het tijdelijk of al langer moeilijk vinden de bestaande weg te vervolgen of een nieuwe weg in te slaan. Voor degenen die ‘de trage vragen’ op de voorgrond willen zetten.

Mieke Steenveld en Carola Rombouts

Praktische informatie

  • Deelnemers het minimum aantal is 6, het maximum aantal 14. Men krijgt een team bijeenkomst met afgestemd programma. Er wordt daarin zowel individueel als in groepsverband gewerkt.
  • Tijdsduur een programma duurt een dag. Een mix van middag-avond en het weekend zijn bespreekbaar. Uitbreiding of opvolging van het programma is mogelijk.
  • Locatie de workshops vinden plaats in de werkplaats van De Grafiekdrukkerij, Loods 6, gelegen aan het IJ op het KNSM-eiland in Amsterdam. Hier arriveren en parkeren is gemakkelijk. Met goed weer wordt zowel binnen als buiten gewerkt. Vervolgbijeenkomsten kunnen zowel op de werkplaats als binnen uw bedrijf georganiseerd worden.
  • Kunstwerken er worden meerdere werken gemaakt. In samenspraak wordt gekozen voor een of meerdere druktechnieken (linodruk, drogenaald, stempels, monotype e.d.). Als de werken droog zijn worden ze bij u afgeleverd en kunnen ze in uw bedrijf een plek krijgen.
  • Kosten € 350 p.p. ex btw. De genoemde prijs is inclusief materialen, voorbereiding programma, koffie, thee, lekkers, lunch, reflectieafspraak en kunstwerken. Uitgebreide cateringwensen zijn niet bij deze prijs inbegrepen. Voor het afleveren van de kunstwerken en het terugkijken maken we een afspraak. Voor een eventueel vervolg leveren we een offerte op maat.
  • Het programma is ook passend te maken voor andere belangrijke momenten zoals: bijzondere aandacht voor een jubilaris of vertrekkende collega, of het vieren van een mijlpaal binnen de organisatie.
  • Contact Mieke Steenveld | info@jatta.nl | 06 13 39 97 50 | www.jatta.nl
    Carola Rombouts | info@grafiekdrukkerij.nl | 06 15 56 80 08 www.carolarombouts.nl | www.grafiekdrukkerij.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *