Loading Events

Upcoming Events

Events Search and Views Navigation

Upcoming Events

April 2021

WerkmanWeekend

24 April 10:00 - 25 April 16:00
€250,

Hendrik Nicolaas Werkman in beeld: sjabloneren, drukvormen (maken en gebruiken: karton, linoleum), inkt kleuren mengen, stempelen (maken en gebruiken) met de inktrollers werken; kortom, je kiest je werkwijze of past alle door Werkman gebruikte beeld-technieken toe! Na een introductie van zijn werk(wijze) zelf aan de slag. De kosten zijn inclusief materiaal/koffie/thee/koek. parkeren is op zondag gratis op het KNSM-eiland.

May 2021

Workshop Linoleumsnede

9 May 10:00 - 16:00
€95,

Met deze workshop doorloop je een ambachtelijk traject van idee naar uitvoering, leer je het gereedschap te gebruiken en op een grote drukpers af te drukken. Ervaring met deze techniek is niet noodzakelijk. Je bent vrij in je onderwerpkeuze, een portret kan dus ook! De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee, koek. Op het KNSM-eiland is parkeren op zondag gratis.

Workshop Etsen en/of Droge naald

16 May 10:00 - 16:00
€105,

De (diepdruk)techniek van de lijn. In zink teken je in een waslaag waarna de lijnen met een milieuvriendelijk bijtmiddel worden uitgebeten  (geëtst) . Een broertje van de ets is de droge naald(techniek); deze teken je in een plastic, transparante sheet. Je gebruikt geen bijtmiddel. In de afdruk zie je de karakteristieken van de getekende lijnen op deze manier. Geen afdruk is hetzelfde omdat je handmatig zorgt waar en in hoeverre de inkt blijft ‘staan’. Je werkt met meerdere kleuren inkt. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie, thee, koek. Op zondag is het gratis parkeren op het KNSm-eiland.

Workshop Sjabloneren

30 May 10:00 - 16:00
€95,

Denk aan de kunstenaar Matisse en je hebt al een idee van wat een sjabloon is. Je snijdt of scheurt vormen uit papier die je bij het maken van je beeld gebruikt. ‘Schilderen’ met inkt’ doe je met smalle en brede, zachtere, rollers.  Deze workshop gaat over kleur, vorm, patronen en experiment. Met een open en vrije benadering van wat grafiek maken te bieden heeft. Kom het ontdekken! Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/koffie/thee/lunch.

June 2021

Workshop Linoleumsnede

13 June 10:00 - 16:00
€95,

Met deze workshop linoleumsnede doorloop je een ambachtelijk traject van idee naar uitvoering, leer je het gereedschap te gebruiken en op een grote drukpers af te drukken. Ervaring met deze grafische techniek is niet noodzakelijk. We werken in klein gezelschap met persoonlijke aandacht voor wat je wilt en kunt en ruimte voor experiment. Je keuze voor onderwerp of thema is vrij, dus een portret is ook mogelijk! De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie, thee, koek. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

Workshop linoleum en houtsnede

27 June 10:00 - 16:00
€95,

Alhoewel de principes van deze hoogdruk-technieken dezelfde zijn, is hout een heel wat weerbarstiger materiaal dan linoleum. In de afdrukken wordt dit verschil zichtbaar door de wijze waarop je lijnen en vlakken kunt uitsnijden, en de nerven in het hout. Proef het verschil en ontdek je voorkeur. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie, thee, koek. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

July 2021

Workshop kies je grafische techniek(en)

4 July 10:00 - 16:00
€95,

Je kiest een of meerdere grafische technieken: linoleumsnede, houtsnede (hoogdruk) en/of etsen/droge naald (diepdruk). Op klein formaat leer je de de eigenschappen en karakteristieken van deze verschillende druktechnieken kennen. Op zondag is parkeren op het KNSM-eiland gratis.

Zomercursussen Linoleumsnede 1, 2, 3 en 4

12 July 00:00 - 22 August 00:00
€375,

In deze driedaagse cursussen heb je alle tijd je te verdiepen in de mogelijkheden van deze druktechniek, en om te experimenteren. Na de introductie kun je je eigen ontwerp of een fotokopie van een tekening of foto met carbonpapier eenvoudig overzetten op de linoleumplaat. De verschillende stadia tijdens het werkproces leg je vast door middel van  proefdrukken. De ene stap bepaalt de volgende, je route is er één met keuzemogelijkheden en verschillende uitkomsten!  Al doende leer je over het inrollen van de plaat, werken met meerdere kleuren inkt,  en het afdrukken op de drukpers. We kijken naar en reageren op elkaars werk.
De werktijden lopen van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee, koek.
Op zondagen is parkeren gratis op het KNSM-eiland.
Zomercursus 1 – 12, 13 en 14 juli
Zomercursus 2 – 19, 20 en 21 juli
Zomercursus 3 – 23, 24 en 25 juli
Zomercursus 4 – 20, 21 en 22 augustus

 

 

Masterclass met De Grafiekdrukkerij en LetterpressAmsterdam

26 July 10:00 - 31 July 16:00
€750

6 dagen werken aan een gezamenlijk project: een combinatie van typografie met linodruk en/of droge naald. Het resultaat zal een bijzondere publicatie zijn, waar taal en beeld een verbinding bewerkstelligen. Thomas Gravemaker van LetterpressAmsterdam en ik verwelkomen je in onze werkplaatsen in Amsterdam. Een werkplaats in het hart van het centrum van de stad en een werkplaats in het Oostelijk Havengebied.  Informatie over de vorm en inhoud volgen nog. De kosten van deze masterclass zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

August 2021

ZomerWeekend Linoleumsnede

28 August 10:00 - 29 August 16:00
€250,

Twee dagen helemaal in het teken van: hoe vertaal je je idee naar een linoleumsnede, wat snij je weg en wat laat je staan? Tijdens het werkproces maak je proefdrukken om te weten hoe je weer verder wilt. Je werkt met meerdere kleuren inkt in verschillende drukgangen. Zo ontwikkel je je prent(en) naar een eindstadium. De kosten voor dit weekend zijn inclusief materiaal, koffie, thee, koek. Op zondag is parkeren op het KNSm-eiland gratis.

 

 

January 2022

Workshop op maat / Workshop made-to-measure

31 January 2022

Rosita werd 60 en wilde er graag een memorabele dag van maken:  in één dag werden vele linodrukken, stempel en collage-werken op diverse soorten papier gemaakt. Een selectie uit de werken kwam in een ‘Liber Amicorum’, voor Rosita: een document.
Het boek werd door De Grafiekdrukkerij gemaakt, er is er maar één van. Vier of gedenk de belangrijke momenten, met bijzondere aandacht voor een fijne vriend(in), een jarige – verjaardagskado -, bronzen, zilveren, gouden huwelijksfeest, een familiedag. Of ter gelegenheid  van het vertrek van een collega, voor een jubilaris, of het vieren van een mijlplaal binnen de organisatie.
Neem contact op en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Het gehele jaar door mogelijk.

Celebrate the special and important moments in life: when Rosita became sixty, she wanted to make a memorable day out of it. With her friends she made in one day a lot of graphic works. A selection was binded in a ‘Liber Amicorum’, for Rosita: a document.
Think about occasions as a birthday, a wedding, special attention for a beloved one – family, friends- an anniversary, a colleague who leaves the company.
Contact us and we discuss your wishes and the possibilities. Throughout the year possible.

+ Export Events