Loading Events

Upcoming Events

Events Search and Views Navigation

Upcoming Events

July 2021

Zomercursussen Linoleumsnede 1, 2, 3 en 4

12 July 00:00 - 22 August 00:00
€375,

In deze driedaagse cursussen heb je alle tijd je te verdiepen in de mogelijkheden van deze druktechniek, en om te experimenteren. Na de introductie kun je je eigen ontwerp of een fotokopie van een tekening of foto met carbonpapier eenvoudig overzetten op de linoleumplaat. De verschillende stadia tijdens het werkproces leg je vast door middel van  proefdrukken. De ene stap bepaalt de volgende, je route is er één met keuzemogelijkheden en verschillende uitkomsten!  Al doende leer je over het inrollen van de plaat, werken met meerdere kleuren inkt,  en het afdrukken op de drukpers. We kijken naar en reageren op elkaars werk.
De werktijden lopen van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee, koek.
Op zondagen is parkeren gratis op het KNSM-eiland.
Zomercursus 1 – 12, 13 en 14 juli
Zomercursus 2 – 19, 20 en 21 juli
Zomercursus 3 – 23, 24 en 25 juli
Zomercursus 4 – 20, 21 en 22 augustus

 

 

Masterclass Letter-Beeld/Type-Image

26 July 10:00 - 31 July 16:00
€750

De Masterclass vindt plaats in de twee best geoutilleerde werkplaatsen van Amsterdam: LetterpressAmsterdam van Thomas Gravemaker in het Centrum en De Grafiekdrukkerij van Carola Rombouts, in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam.

Van 26 t/m 31 juli kun je zes dagen lang leren en je verdiepen in de implicaties en toepassingen van boek- en linodruk en ook droge naald, met als resultaat een gezamenlijke publicatie in kleine oplage.

Individueel werk je op basis van een zelf gemaakte en/of ingebrachte tekst, die in boekdruk gestalte krijgt. Inherent aan de tekst (sfeer, ritme, inhoud, enzovoort) maak je prenten in linodruk en/of droge naald. Je gaat tekst en beeld tot eenheid ‘smeden’, waarbij de basiselementen typografie, compositie, vorm en kleur worden verkend en uitgewerkt.

Op de eerste dag komen we samen voor de introductie en het bespreken van het hoe en het wat. Daarna wordt de groep opgesplitst in tekst- en beeldmakers en wordt er gewerkt in de respectievelijke werkplaatsen. Op de tweede en derde dag werken 4 deelnemers bij LetterpressAmsterdam en 4 bij De Grafiekdrukkerij. Op de vierde en vijfde dag omgekeerd. Op de zesde en laatste dag dag komt tekst en beeld samen en wordt de publicatie ‘afgewerkt’.

Er is plaats voor acht deelnemers. In rust en concentratie, coronaveilig, elkaar volgend, in gesprek, wederzijds stimulerend en met persoonlijke en professionele begeleiding van de docenten, kan eenieder de eigen ideeën vormgeven. Ervaring is niet noodzakelijk.

Wat: Masterclass Tekst-Beeld/Type-Image

Wanneer: 26 t/m 31 juli, van 10.00 tot 17.00 uur.

Waar: LetterpressAmsterdam, Singel 214, informatie en aanmelden: tomscot@kpnmail.nl

De Grafiekdrukkerij, Loods6, KNSM-laan 225, info en aanmelden: info@grafiekdrukkerij.nl

Kosten:  750,- Inclusief materiaal, koffie en thee.

 

 

August 2021

ZomerWeekend Linoleumsnede

28 August 10:00 - 29 August 16:00
€250,

Twee dagen helemaal in het teken van: hoe vertaal je je idee naar een linoleumsnede, wat snij je weg en wat laat je staan? Tijdens het werkproces maak je proefdrukken om te weten hoe je weer verder wilt. Je werkt met meerdere kleuren inkt in verschillende drukgangen. Zo ontwikkel je je prent(en) naar een eindstadium. De kosten voor dit weekend zijn inclusief materiaal, koffie, thee, koek. Op zondag is parkeren op het KNSm-eiland gratis.

 

 

January 2022

Workshop op maat / Workshop made-to-measure

31 January 2022

Rosita werd 60 en wilde er graag een memorabele dag van maken:  in één dag werden vele linodrukken, stempel en collage-werken op diverse soorten papier gemaakt. Een selectie uit de werken kwam in een ‘Liber Amicorum’, voor Rosita: een document.
Het boek werd door De Grafiekdrukkerij gemaakt, er is er maar één van. Vier of gedenk de belangrijke momenten, met bijzondere aandacht voor een fijne vriend(in), een jarige – verjaardagskado -, bronzen, zilveren, gouden huwelijksfeest, een familiedag. Of ter gelegenheid  van het vertrek van een collega, voor een jubilaris, of het vieren van een mijlplaal binnen de organisatie.
Neem contact op en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Het gehele jaar door mogelijk.

Celebrate the special and important moments in life: when Rosita became sixty, she wanted to make a memorable day out of it. With her friends she made in one day a lot of graphic works. A selection was binded in a ‘Liber Amicorum’, for Rosita: a document.
Think about occasions as a birthday, a wedding, special attention for a beloved one – family, friends- an anniversary, a colleague who leaves the company.
Contact us and we discuss your wishes and the possibilities. Throughout the year possible.

+ Export Events