Loading Events

Upcoming Events

Events Search and Views Navigation

Upcoming Events

October 2020

WerkmanWeekend

3 October 10:00 - 4 October 17:00

Wegens succes geprolongeerd! Hendrik Nicolaas Werkman in beeld: sjabloneren, drukvormen (maken en gebruiken: karton, linoleum…), inktkleuren mengen, stempelen (maken en gebruiken) met de inktrollers werken; kortom, je kiest je werkwijze of past alle door Werkman gebruikte technieken toe! Na een introductie van zijn werk(wijze) zelf aan de slag. Kosten: € 275,- inclusief materiaal, koffie, thee.

 

November 2020

Linoleumsnede

8 November

Ontdek en experimenteer met de mogelijkheden van deze techniek. Breng ideeën in de vorm van prints (van eigen foto’s of van internet) en/of tekeningen mee.Ik denk mee met wat je wilt en kunt. Als je een ‘project’ in gedachten hebt, bespreken we hoe je aan het werk kunt Ervaring is niet noodzakelijk. De workshop loopt van 10 tot 17 uur. De kosten € 95,-  per persoon zijn inclusief koffie/thee/materiaal. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

Kerst en nieuwjaars-wensen maken

22 November

Druk alvast het jaar uit! Maak prenten, kaarten. In de techniek(en) die jou het meest bevallen. Linoleumsnede, stempels (maken), sjabloneren, en/of werken met lettermateriaal… De werkplaats herbergt een schat aan gereedschappen en materialen. Papier en karton zijn ruim aanwezig maar als wilt kun je je eigen, bijzondere papier natuurlijk ook meebrengen. Wordt een feestje met inkt, rollers en drukpersen. Vooral ook voor de ontvangers van jouw zelf gemaakte kerst en/of nieuwjaarspost! Neem een vriend(in) mee, dan krijg jij een set van 9 dierenkaarten, op basis van linodrukken van mijn hand. De workshop loopt van 10 tot 17 uur. De kosten € 75,-  per persoon zijn inclusief koffie/thee/materiaal én Bisschopswijn. Parkeren is op zondag gratis op het KNSM-eiland.

December 2020

Workshop op maat / Workshop made-to-measure

31 December

Rosita werd 60 en wilde er graag een memorabele dag van maken:  in één dag werden vele linodrukken, stempel en collage-werken op diverse soorten papier gemaakt. Een selectie uit de werken kwam in een ‘Liber Amicorum’, voor Rosita: een document.
Het boek werd door De Grafiekdrukkerij gemaakt, er is er maar één van. Vier of gedenk de belangrijke momenten, met bijzondere aandacht voor een fijne vriend(in), een jarige – verjaardagskado -, bronzen, zilveren, gouden huwelijksfeest, een familiedag. Of ter gelegenheid  van het vertrek van een collega, voor een jubilaris, of het vieren van een mijlplaal binnen de organisatie.
Neem contact op en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Het gehele jaar door mogelijk.

Celebrate the special and important moments in life: when Rosita became sixty, she wanted to make a memorable day out of it. With her friends she made in one day a lot of graphic works. A selection was binded in a ‘Liber Amicorum’, for Rosita: a document.
Think about occasions as a birthday, a wedding, special attention for a beloved one – family, friends- an anniversary, a colleague who leaves the company.
Contact us and we discuss your wishes and the possibilities. Throughout the year possible.

reductietechniek

Workshop op maat / Workshop made-to-measure

31 December

Workshop op maat: een vriendinnengroep maakt een portret in linodruk op basis van een foto.
Kies en bespreek in welke grafische techniek(en) je wilt komen werken. Ervaring met het maken van grafiek is niet noodzakelijk! Op afspraak, het gehele jaar door mogelijk.
Workshop made-to-measure: a group of friends made a portrait in linocut on base of a photo. Choose and discuss which graphic techniques you want to work with. Experience isn’t necessary!

+ Export Events