Loading Events

Upcoming Events

Events Search and Views Navigation

Upcoming Events

April 2023

Workshop Portret in Linoleum

16 April 10:00
€95,

Kom een héél bijzonder portret maken van jezelf, je geliefde kind, partner, familielid, huisdier of -sport, muziek, film-held. De linoleumtechniek is toegankelijk voor iedereen, ook als je geen ongeoefende tekenhand hebt. Je kunt me maximaal drie foto’s mailen die ik beoordeel op transfer-mogelijkheid naar linodruk. Als service bewerk ik er één; via deze print kun je een dag werken aan en veel leren wat er komt kijken bij het maak en drukproces van deze ambachtelijke, druktechniek. De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

May 2023

Workshop Linoleumsnede

14 May 10:00
€95,

Linoleumsnede is een fijne, eenvoudige en directe techniek die veel mogelijkheden biedt en zeker in een dag veel ervaringen oplevert waarmee je blij zult zijn. Als je je niet teveel of alleen maar op het ‘eindresultaat’ richt, geef je kansen aan het experiment en de verrassing! Je hoeft er geen ervaring mee te hebben, of je wilt je kennis weer eens ophalen en bijleren. Ik begeleid je met wat je wilt en kunt. Neem je ideeën mee, in prints, tekeningen of maak ter plekke een ontwerp. Je werkt met professioneel gereedschap, ook de drukpersen en inkten voldoen hier helemaal aan. De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

June 2023

LinoHoutWeekend

3 June 10:00 - 4 June 16:00
€250,

Probeer deze twee hoogdruk-technieken eens uit: het soepele (kurk)linoleum of de hardere soort waarmee je gedetailleerder werken kunt, en het weerbarstiger hout. Het materiaal genereert andere manieren van werken. De drukresultaten zijn heel verschillend. Hout geeft haar ‘huid’, de nerven, prijs op fijnzinnige wijze en vraagt minder inkt. Linoleum communiceert directer, draagt misschien meer eenvoud in zich wat betreft de weergave in inkt. Beiden hebben hun eigen kwaliteit en het is interessant de verschillen te ervaren. Je drukt op de grote of een van de kleinere drukpersen, leert over inkt mengen, de drukvormen inrollen met inkt, hoe je je drukvellen aanlegt, en andere fijne kneepjes van het drukkersvak. Dit weekend geeft je alle tijd kennis te maken en te experimenteren met of je te verdiepen in deze bijzondere druktechnieken. Twee dagen lang kun je helemaal opgaan in je werkproces. De ksoten zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

July 2023

2x ZomerGrafiekWerkplaats!

27 July 10:00 - 29 July 16:00
€400

GrafiekZomerWerkplaats – 3 dagen achter elkaar je eigen, grafische techniek(en) kiezen, onderzoeken, ontdekken, proberen en maken. Diepdruk (droge naald), hoogdruk (lino, hout, beetje letterdruk), sjabloneren, rubben, stempels maken/stempelen, of een combinatie van meerdere technieken. Als deelnemer begeleid ik je persoonlijk met wat je wilt en kan. Ervaring is niet noodzakelijk. De kosten van GrafiekZomerWerkplaats zijn inclusief alle materialen, koffie, thee en koek (en 21% btw). Voor het plezier, verdieping, opbouwen portfolio, of als deskundigheidsbevordering voor leerkracht/docent in PO, VO en HBO.

  1. ZomerGrafiekWerkplaats – donderdag 27-7 t/m zaterdag 29-7, van 10.00-16.00 uur, € 400
  2. ZomerGrafiekWerkplaats – donderdag 31-8 t/m zaterdag 2-9, van 10.00-16.00 uur, € 400

Kom je samen? Dan krijg je ieder een goodiebag in de vorm van een mini linnen tasje met lino-opdruk, gevuld met een exemplaar van het boek Eiland op Zicht, een set van 9 zwart-wit kaarten, op basis van linodrukken van dieren, plus een notitieboekje met linodruk op het omslag. Je kunt je via de site aanmelden, en/of informatie. Of bellen: 06 155 68008

December 2023

Workshop op maat / Workshop made-to-measure

31 December 2023 00:00 - 21 January 2025 00:00

Rosita werd 60 en wilde er graag een memorabele dag van maken:  in één dag werden vele linodrukken, stempel en collage-werken op diverse soorten papier gemaakt. Een selectie uit de werken kwam in een ‘Liber Amicorum’, voor Rosita: een document.
Het boek werd door De Grafiekdrukkerij gemaakt, er is er maar één van. Vier of gedenk de belangrijke momenten, met bijzondere aandacht voor een fijne vriend(in), een jarige – verjaardagskado -, bronzen, zilveren, gouden huwelijksfeest, een familiedag. Of ter gelegenheid  van het vertrek van een collega, voor een jubilaris, of het vieren van een mijlplaal binnen de organisatie.
Neem contact op en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Het gehele jaar door mogelijk.

Celebrate the special and important moments in life: when Rosita became sixty, she wanted to make a memorable day out of it. With her friends she made in one day a lot of graphic works. A selection was binded in a ‘Liber Amicorum’, for Rosita: a document.
Think about occasions as a birthday, a wedding, special attention for a beloved one – family, friends- an anniversary, a colleague who leaves the company.
Contact us and we discuss your wishes and the possibilities. Throughout the year possible.

+ Export Events