WerkmanWeekend

€250

Elk jaar op het programma, dit weekend waarin je de vele, rijke mogelijkheden van de sjabloneertechniek leert kennen. We zoomen in op basis van het beeldende werk van de kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Met zijn kennis van het drukker ambacht voegde hij zijn (experimentele) beeldtaal toe aan de grafiek. Het weekend biedt je de mogelijkheid procesmatig te werken en stapsgewijs je prenten op te bouwen. Leer de techniek kennen die hij ‘hot printing’ noemde, waarbij hij met inktrollers in steeds verschillende kleuren over steeds andere sjablonen heen rolde.

Geef bij je aanmelding aan of je beide dagen of 1 dag wilt komen. De kosten voor 1 dag bedragen € 140,- en zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

Workshop Linoleum en/of Droge naald

€115

Hoog en diepdruk-techniek, twee tegengestelden. Deze workshop is een keuze uit een van beide technieken of misschien wil je ze allebei doen. Voor de één een kennismaking waar de ander doorgaat op een ingeslagen weg, op zoek naar verdieping. Je werkt in kleiner gezelschap met alle ruimte voor wat je wilt en kunt. Het is interessant en leuk om met anderen te werken en van elkaar te leren. Het verruimt je blik en brengt je misschien op ideeën. Beide technieken hebben een eigen soort inkt, papier en drukpers, met een eigen drukprocedé. Kom het ontdekken en proef de mogelijkheid van het experiment. De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

Workshop Linoleum en/of Hout

€115

Ontdek en probeer uit, deze twee hoogdruktechnieken. Linoleum communiceert direct in lijnen en vlakken middels de kleurinkten en de ‘fysieke’ weergave ervan in drukvorm.

Hout geeft een fijnzinniger afdruk, vanwege haar nerfstructuur. De principes zijn dezelfde, ook wat betreft de reductietechniek. Je kiest je eigen onderwerp(en), en ook of je beide technieken wilt leren kennen, of 1. Wat je ook kiest te gaan doen, er is ruimte voor onderzoek en verrassing! De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

Workshop Linoleum 

€115

Werk je ideeën uit in linoleumdruk, met meerdere drukgangen en kleuren inkt. De linoleumsnede heeft sterke communicatieve eigenschappen door de directheid van de techniek. Jij als maker bepaalt de nuances hierin door te ontdekken hoe je te werk kan en wilt gaan. Ik denk en kijk met je mee en begeleidt iedere deelnemer persoonlijk. Deze dag werk je met verschillende drukinkten, en leer je aanleggen en drukken op een van de drukpersen. 

De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

Workshop op maat / Workshop made-to-measure

Rosita werd 60 en wilde er graag een memorabele dag van maken:  in één dag werden vele linodrukken, stempel en collage-werken op diverse soorten papier gemaakt. Een selectie uit de werken kwam in een 'Liber Amicorum', voor Rosita: een document.
Het boek werd door De Grafiekdrukkerij gemaakt, er is er maar één van. Vier of gedenk de belangrijke momenten, met bijzondere aandacht voor een fijne vriend(in), een jarige - verjaardagskado -, bronzen, zilveren, gouden huwelijksfeest, een familiedag. Of ter gelegenheid  van het vertrek van een collega, voor een jubilaris, of het vieren van een mijlplaal binnen de organisatie.
Neem contact op en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Het gehele jaar door mogelijk.

 

Celebrate the special and important moments in life: when Rosita became sixty, she wanted to make a memorable day out of it. With her friends she made in one day a lot of graphic works. A selection was binded in a 'Liber Amicorum', for Rosita: a document.
Think about occasions as a birthday, a wedding, special attention for a beloved one - family, friends- an anniversary, a colleague who leaves the company.

Contact us and we discuss your wishes and the possibilities. Throughout the year possible.