Loading Events

Upcoming Events

Events Search and Views Navigation

Upcoming Events

August 2022

Zomercursus III – Hout & Lino

26 August 10:00 - 28 August 16:00
€375,

Deze zomer driedaagse biedt alle mogelijkheden om met of zonder (teken)ervaring aan het werk te gaan met twee fantastische hoogdruk-technieken: houtsnede en linoleumsnede. De afdrukken van hout zijn delicaat, hout is enigszins weerbarstig. De afdrukken van de linoleumplaat communiceren directer, linoleum laat zich vrij makkelijk bewerken. Interessant is natuurlijk de verschillen te proeven, niet alleen voor het resultaat te gaan maar het werkproces een kans te geven waardoor onverwachte uitkomsten je zullen verrassen! Tijdens dit proces begeleid ik elke deelnemer persoonlijk: wat wil je, wat is mogelijk? In een kleiner gezelschap volg je elkaars traject en leer je van elkaar. Aan bod komen compositie, techniek, kleur en de drukpersen leren kennen. Het is ook mogelijk voor een van de technieken te kiezen. De kosten zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

September 2022

Workshop Linoleumsnede

4 September 10:00 - 17:00
€95,

De Linoleumsnede is heel direct, vereist geen tekentalent maar wel nieuwsgierigheid en goede zin in het uitproberen van de mogelijkheden. Daar begeleid ik je bij, door mee te denken en kijken en je te leren hoe je het traject van niets naar iets kunt uitvoeren. Je werkt met kwaliteit-inkten, grote(re) drukpersen, inktrollers, gutsen, spatels: al je handelingen zijn handwerk. De dag biedt je de gelegenheid in klein gezelschap je eigen stappen te zetten en je te laten verrassen. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

October 2022

Workshop Portret in Linoleumsnede

9 October 10:00 - 17:00
€95,

Maak een bijzonder (zelf)portret van je kind, vriend, vriendin, familielid, geliefde of (huis)dier. Op basis van een eigen tekening of foto maar dan helemaal anders: deze techniek biedt ongekende mogelijkheden waarbij je basis of middelbare schoolervaring in het niet valt! In de werkplaats werk je met professioneel materiaal, van de inktrollers tot en met de drukpersen. Graag deel ik mijn kennis en ervaring in klein gezelschap. Het is arbeidsintensief, zoals alle grafische, ambachtelijke technieken, en dit aspect geeft je de concentratie om een hele dag aan het werk te zijn. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

November 2022

Workshop Lino & Hout

6 November 10:00 - 17:00
€95,

Deze twee hoogdruktechnieken, of een keuze voor een van de twee, hebben ieder hun eigen kwaliteit met eigen ‘geheimen’ en ontdekkingen. Het linoleum geeft zich sneller gewonnen, het hout biedt een andere weerstand. De houtsnede is een van de oudste, grafische technieken, de linoleumsnede is een modernere evenknie. De drukresultaten zijn verschillend; het hout geeft haar nerven mee in de afdruk, het linoleum levert een meer ‘materiele’ afdruk op. Met beide werk je volgens het zelfde principe: alleen hetgeen je wegsnijdt, kan worden afgedrukt. Kom ontdekken en spelen, experimenteer en laat je verwonderen. Ervaring is niet noodzakelijk. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie, thee en koek.

 

December 2022

Workshop Druk het Oude Jaar uit

11 December 10:00 - 17:00
€95,

Maak een linoleum of houtsnede, wat is sjabloneren, hoe rub ik een reliëf-vorm, maak je eigen stempel, druk met houten letters, kortom: Druk het Oude Jaar uit! door je eigen wenskaarten te maken. Keuze uit technieken en diverse soorten en kleuren papier of karton. Neem als je hebt en het leuk vind, je eigen speciale papier mee.  En je vriend, vriendin, wie wil. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie, thee, koek én een glaasje Glühwein, vanaf een uurtje of 16.

Workshop op maat / Workshop made-to-measure

31 December

Rosita werd 60 en wilde er graag een memorabele dag van maken:  in één dag werden vele linodrukken, stempel en collage-werken op diverse soorten papier gemaakt. Een selectie uit de werken kwam in een ‘Liber Amicorum’, voor Rosita: een document.
Het boek werd door De Grafiekdrukkerij gemaakt, er is er maar één van. Vier of gedenk de belangrijke momenten, met bijzondere aandacht voor een fijne vriend(in), een jarige – verjaardagskado -, bronzen, zilveren, gouden huwelijksfeest, een familiedag. Of ter gelegenheid  van het vertrek van een collega, voor een jubilaris, of het vieren van een mijlplaal binnen de organisatie.
Neem contact op en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Het gehele jaar door mogelijk.

Celebrate the special and important moments in life: when Rosita became sixty, she wanted to make a memorable day out of it. With her friends she made in one day a lot of graphic works. A selection was binded in a ‘Liber Amicorum’, for Rosita: a document.
Think about occasions as a birthday, a wedding, special attention for a beloved one – family, friends- an anniversary, a colleague who leaves the company.
Contact us and we discuss your wishes and the possibilities. Throughout the year possible.

+ Export Events