Loading Events
Find Events

Upcoming Events

Events List Navigation

March 2018

Workshop Portret in linodruk

25 March
€95

Dit is een bijzondere en originele manier om een portret van je geliefde, vriend(in), vader, moeder, sport of muziek-held of wie je maar kunt bedenken, te maken. Nadat je je foto-print, vooraf digitaal bewerkt door De Grafiekdrukkerij, over hebt gezet op het linoleum, begint het keuze-proces van wat je weg snijdt of laat staan. Je kijkt naar vlakverdeling (compositie), licht- en donker verhoudingen, en je leert op welke manieren je kunt gutsen. Hierna volgt het maken van de proefdruk(ken), de keuze voor variabele kleuren inkt voor de drukgangen, en een kleine oplage. Tijdens het drukproces doorloop je vanzelf alle handelingen van inrollen van de plaat t/m ‘uithalen’ van je afdruk (uit de pers).
De kosten voor deze workshop zijn inclusief materialen, koffie, thee en lunch. Neem een vriend of vriendin mee en ontvang samen € 10 korting. Ervaring met grafische technieken is niet noodzakelijk.
Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

 

Cursus schilder, boetseer en druk een portret

28 March - 30 March
€297

Heb je plezier in portretten schilderen, tekenen en of boetseren? Wil je er meer mee doen maar kom je er niet aan toe omdat je er eenvoudig niet de kennis, ruimte of juiste gereedschap voor hebt?
Snuif de geur van verf, klei en inkt op en maak drie verschillende werkstukken die samengevoegd worden tot een bijzonder drieluik. Drie vakvrouwen delen hun technische en artistieke kennis en helpen je in professionele ateliers bij het maken van een portret.

Wat leer je in deze cursus?
Beter kijken, je vormbegrip vergroten, je kleur-en materiaalgevoel ontwikkelen, je doet onderzoek naar kleur, lijn en compositie, en je krijgt meer inzicht in abstraheren.

Deze intensief cursus is ontwikkeld door het Verf│Klei│Inkt-Netwerk. Dit is een samenwerking van:
Liesbeth van Keulen, Portretschool Amsterdam. Schilder, en auteur van ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’. http://www.portretschoolamsterdam.nl/
Christien Claassen, Atelier Christien Claassen. Beeldhouwer,  keramist.  http://www.christienclaassen.com/
Carola Rombouts, De Grafiekdrukkerij, beeldend kunstenaar.

Op woensdag 28 maart, donderdag 29 en vrijdag 30 maart vindt de cursus plaats.
– Schilderworkshop ‘Schilder een portret’, met acrylverf in aardkleuren op doek.
– Keramiekworkshop ‘Boetseer een tegeltableau’, in kleireliëf met kleurige Engobe schildering en glazuur.
– Linoworkshop ‘Portret’, je gutst een portet in linoleum en drukt deze af in inkt op papier.
Na deze workshop worden alle kunstwerken gepresenteerd.

Informatie volgt over op welke data welke workshop wordt gepland.

April 2018

Workshop drogenaald in kleurgangen

8 April
€105

Als je van tekenen houdt is dit een workshop voor jou! Dan ontdek je dat je met de etsnaald tot andere resultaten komt dan die je kende. Het maakproces is een opeenvolging van vele handelingen; je getekende lijnen met braam houden op een voor de drogenaald karakteristieke wijze de inkt vast. Je weegt af waar je inkt laat staan of afslaat…. Ook als je al bekend bent met de techniek kun je op je eigen niveau aan de slag. Leer bij en van elkaar.
De kosten voor deze workshop zijn inclusief materialen, koffie, thee en lunch. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

May 2018

Workshop portret in linodruk

6 May
€95

Dit is een bijzondere en originele manier om een portret van je geliefde, vriend(in), vader, moeder, sport of muziekheld of wie je maar kunt bedenken, te maken. Nadat je je foto-print – vooraf digitaal bewerkt door De Grafiekdrukkerij – over hebt gezet op het linoleum, begint het keuze-proces van wat je weg snijdt of laat staan, want: weg is weg! Je kijkt naar vlakverdeling (compositie), licht- en donker verhoudingen, en je leert op welke manieren je kunt gutsen. Hierna volgt het maken van de proefdruk(ken), de keuze voor variabele kleuren inkt voor de drukgangen, en een kleine oplage. Tijdens het drukproces doorloop je vanzelf alle handelingen van inrollen van de plaat, het aanleggen, tot en met ‘uithalen’.
De kosten voor deze workshop zijn inclusief materialen, koffie, thee en lunch. Als je een deelnemer meeneemt krijgen jullie samen € 10,- korting. Ervaring met grafische technieken is niet noodzakelijk.
Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

Weekend-workshop Portret in linodruk

19 May - 20 May

In het mooie Stadsmuseum over Industrie, Arbeid en Textiel in Gent (België) kun je twee dagen lang kennis maken met en/of je verdiepen in de hoogdruk-techniek ‘linoleumsnede’, en de fijne kneepjes van dit handwerk. Als docent ben ik te gast in de mooie werkplaarts van het museum.
In de workshop ‘Portret in linodruk’ kunt u uzelf, een geliefde persoon of uw huisdier op een bijzondere manier vereeuwigen. Op basis van door u meegenomen heldere, scherpe prints/fotokopien in zwart-wit (beeldformaat 20 x 15 cm of 15 x 20 cm), of een ter plekke zelf getekend portret, werken we in de reductietechniek, oftewel beoefenen wij  ‘de kunst van het weglaten’. Ervaring is niet noodzakelijk.
Actuele informatie volgt hier in komende tijd.

Je kunt alvast een kijkje nemen op de site van het MIAT:
http://www.miat.gent.be/

 

July 2018

Zomercursus linodruk – kickstart

2 July - 4 July
€350

Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een linoleumsnede? De techniek is een van de simpelste en biedt veel mogelijkheden voor experiment en variatie.
Start met een ontwerp: een eigen tekening of foto. Je zet deze over op een linoleumplaat. Door delen weg te gutsen en delen te laten staan ontstaat een geheel: een compositie (reliëf)van licht (hetgeen je weg sneed) en donker (hetgeen je liet staan en inkt opneemt in de kleur van je keuze). Je maakt een proefdruk en bewerkt de linoleumsnede hierna nog een keer. Je doorloopt een traject van kleur kiezen, mengen, de plaat inrollen, aanleg plaat en papier op de pers: draaien maar! Je leert het gehele procedé van begin tot eind. Ervaring is niet noodzakelijk.
De kosten voor deze 3-daagse cursus zijn inclusief materiaal, koffie, thee en lunch.

Zomercursus linodruk – follow up

5 July - 7 July
€350

Afzonderlijk of als vervolg op de Kickstart-cursus te doen. Wat kan er allemaal nog meer met de linolemsnede-techniek? Denken en snijden in de reductie-methode, werken met sjablonen, schraal en dekkend drukken, werken met meerdere platen…  Maak je linodruk doorwerkter en rijker, de mogelijkheden zijn divers en leveren een variëteit aan afdrukken op.
Kom het leren: maak en geniet 3 dagen lang van handwerk.
De kosten voor deze 3-daagse cursus zijn inclusief materiaal, koffie, thee en lunch.

November 2018

Workshop op maat / Workshop made-to-measure

3 November 2018 - 2 November 2019

Rosita werd 60 en wilde er graag een memorabele dag van maken:  in één dag werden vele linodrukken, stempel en collage-werken op diverse soorten papier gemaakt. Een selectie uit de werken kwam in een ‘Liber Amicorum’, voor Rosita: een document.
Het boek werd door De Grafiekdrukkerij gemaakt, er is er maar één van. Vier of gedenk de belangrijke momenten, met bijzondere aandacht voor een fijne vriend(in), een jarige – verjaardagskado -, bronzen, zilveren, gouden huwelijksfeest, een familiedag. Of ter gelegenheid  van het vertrek van een collega, voor een jubilaris, of het vieren van een mijlplaal binnen de organisatie.
Neem contact op en we bespreken je wensen en mogelijkheden. Het gehele jaar door mogelijk.

Celebrate the special and important moments in life: when Rosita became sixty, she wanted to make a memorable day out of it. With her friends she made in one day a lot of graphic works. A selection was binded in a ‘Liber Amicorum’, for Rosita: a document.
Think about occasions as a birthday, a wedding, special attention for a beloved one – family, friends- an anniversary, a colleague who leaves the company.
Contact us and we discuss your wishes and the possibilities. Throughout the year possible.

Maatwerk

3 November 2018 - 2 November 2019

‘Als je iets probeert te scheppen vanuit wat je weet, schiet je niet veel op. Als je aan het werk gaat zonder dat je precies weet wat er gaat gebeuren -vanuit het niets- kom je op nieuwe, onverwachte zaken.’
Hanshan Roebers, kunstenaar

In samenwerking met coach en procesbegeleider Mieke Steenveld (Jatta) biedt De Grafiekdrukkerij gecombineerde workshops en ontwikkeltrajecten aan.

Schiet een gat in je denkraam en maak een sprong naar nieuwe inzichten…

Wie kent ze niet, vragen als: hoe geven we ‘smoel’ aan onszelf in ons werk? Wat betekenen we voor onze organisatie? Welke rol heeft ons team precies? En welke verantwoordelijkheid nemen we als organisatie, kijkend naar onze kwaliteit, identiteit en doeltreffendheid, en rekening houdend met onze klanten?

Op zulke ‘trage vragen’ zijn geen directe antwoorden. Ze vragen om moed. Moed om de hand in eigen boezem te steken en te benoemen en te bekennen wat er speelt. Dat is wel een sprong in het diepe. Maar, wie die sprong waagt heeft veel te winnen, zowel persoonlijk als gezamenlijk.

Wij hebben hiervoor een specifiek aanbod ontwikkeld. In een of meer workshops dagen we teams uit beeldend te werken met grafische, ambachtelijke technieken. Want het onverwachte krijgt kans als je iets doet wat je niet kent. Juist dat levert andere, ongebruikte zienswijzen en mogelijke antwoorden voor de vragen op. Het draait om doen, ervaren en delen.

Ben jij een moedige beslisser en wil je met een team aan de slag en hen creatief aan het werk zetten? Dan maken we graag een afspraak en formuleren gezamenlijk de vraag, het achterliggende verhaal en het beoogde, blijvende effect. Op basis van de uitkomst bepalen we wat we gaan doen en maken.
Wat je na afloop in handen hebt? Kunstwerken!  Als herinnering én als reminder. Het tastbare resultaat dient als ondersteuning om de nieuwe inzichten ‘bij de hand’ te houden. Voor verdere aanmoediging en om vervolgens daadwerkelijk anders te werk te gaan met wat tijdens dit proces is ervaren en gezien, blijven we graag gesprekspartners en adviseurs.

Wij zijn bevlogen professionals die allebei het beste en mooiste bij hun klanten naar boven halen. In de bundeling van onze metiers werken we met hart, hoofd en handen. Zowel grafisch beeldend werk maken als een individueel- of groepsproces aangaan vraagt om samenhang, opvolging en oefening. Onze begeleiding bestaat uit volgen, motiveren en laten reflecteren. Wij stimuleren teams anders te kijken, waardoor ze anders gaan zien, en anders te werk willen gaan.

De workshops en ontwikkeltrajecten die wij aanbieden zijn bedoeld voor professionals die het tijdelijk of al langer moeilijk vinden de bestaande weg te vervolgen of een nieuwe weg in te slaan. Voor degenen die ‘de trage vragen’ op de voorgrond willen zetten.

Als bovenstaand je nieuwsgierigheid heeft aangewakkerd, laat dan van je horen:
06 155 68008

Carola Rombouts
info@grafiekdrukkerij.nl

Hierbij introduceer ik ook mijn compagnon Mieke Steenveld | info@jatta.nl | 06 13 39 97 50 | www.jatta.nl

November 2019
reductietechniek

Workshop op maat / Workshop made-to-measure

2 November 2019 - 31 October 2020

Workshop op maat: een vriendinnengroep maakt een portret in linodruk op basis van een foto.
Kies en bespreek in welke grafische techniek(en) je wilt komen werken. Ervaring met het maken van grafiek is niet noodzakelijk! Op afspraak, het gehele jaar door mogelijk.
Workshop made-to-measure: a group of friends made a portrait in linocut on base of a photo. Choose and discuss in which graphic techniques you want to work. Experience isn’t necessary!

 

 

+ Export Events