Loading Events

Past Events

Events Search and Views Navigation

Past Events

October 2017

Cursus portret in linodruk

Tweedaagse Intro Lino Typo / 2-day introduction to Lino & Typo

14 October 2017 - 15 October 2017
€250

Werk twee dagen met twee verschillende technieken: linodruk en letterpress. Met twee docenten op twee verschillende locaties, in het centrum en in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam.
Prijs is inclusief materiaal, koffie, thee.

Two days working with two different techniques, on two locations, with two teachers. One in the old center and one in the Eastern Harbour-part of Amsterdam. In collaboration with LetterpressAmsterdam (Thomas Gravemaker).

Drogenaald / Drypoint

22 October 2017
€105

Deze diepdruk-techniek is verwant aan de etstechniek. Er komt geen vloeibaar bijtmiddel aan te pas, vandaar de naam. De harde naald waarmee je tekent in perspex of plastic sheet maakt een rand om de tekenlijn, de braam genoemd. Deze houdt de inkt vast waardoor de karakteristieke, fluweelzwarte lijn in de afdruk zichtbaar is. Kennismaking of verdieping. Prijs is incl. materiaal/koffie/thee/lunch.

This technique is related to the traditional etching-technique.

November 2017

Workshop linoleumsnede / linocut

18 November 2017
€95

Maak wat je wilt in deze workshop. Kies de zachte of hardere soort linoleum, je onderwerp, je kleuren inkt. Ik denk met je mee en help je de hele route van idee, een compositie maken, uitwerking, kleur mengen, inkt inrollen, naar afdruk. Je werkt in klein groepsverband met volop persoonlijke aandacht voor wat je wilt en kunt.

Make the linocut you want to. Choose your kind of linoleum, subject, colors. I think together with you and help you on the route from idea to print. You work in a small group with personal attention for you opportunities.

December 2017

Druk mee het oude jaar uit

16 December 2017
€95,

Workshop ‘Druk het oude jaar uit’, van 10.00 tot 17.00 uur kies je je eigen techniek(en): linodruk, droge naald, monotype, sjabloneren, stempelen….Ter kennismaking of om het nog eens te doen, omdat het zo leuk is. Met gluhwein.

January 2018

Workshop linoleumsnede / Workshop linocut

21 January 2018
€95

Kom -een nieuwe- ervaring meemaken. Op basis van een foto, of (meegebrachte) tekening zet je deze over op een plaat linoleum en snij je de afbeelding uit. We bespreken de verschillende manieren van deze hoogdruk-techniek toepassen, hoe je een ‘masker’ maakt en afzonderlijke kleuren kunt drukken. Met meerdere kleuren inkt druk je je kleurgangen in een kleine oplage op een van de oude drukperen. iedere deelnemer werkt op haar of zijn eigen niveau. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie/thee en lunch. Op de foto:  linodruk in wording van Martine van Es.
Come and experience. On base of a photo, or a drawing you make or already made, you transfer the image on the linoleum and cut it. We discuss the different ways you can apply this technique, how to use a ‘mask’ and be able to print with separate colors. With a varied number of color-inks, you print a limited edition. Each participant works on her or his own level. The costs for the workshop included material, coffee/tea and lunch. Photo: linoprint ‘under construction’ by Martine van Es.

February 2018

Weekend-workshop ‘100 jaar De Ploeg – Revisited’

24 February 2018 - 25 February 2018
€275

De Groninger kunstenaarsvereniging De Ploeg werd 100 jaar geleden opgericht door de  kunstenaars Jan Wiegers en Willem Reinders. De eerste wereldoorlog was afgelopen en ongetwijfeld speelden nieuwe verwachtingen omtrent leven en kunst bij de oprichting een rol, en misschien ook in de naamgeving, waarbij het lid Jan Altink moest denken aan ‘ontginnen, omwoelen van de aarde en ploegen’.
Er werd veel grafiek gemaakt: hout en linosnede, etsen. Hendrik Nicolaas Werkman was als drukker-kunstenaar lid en zette onder andere typografie in als beeldmiddel. Ook Johan Dijkstra, Wobbe Alkema en Jan G. Jordens maakten etsen en houtsneden.

Kom in de stijl van De Ploeg een weekend lang maken en experimenteren bij De Grafiekdrukkerij. Je kunt drogenaald, lino of houtsnede of meer in Werkman’s stijl typografie en sjablonen inzetten.
Ervaring is een pre maar niet noodzakelijk, iedere deelnemer werkt op eigen niveau en in eigen tempo.

Voorafgaand aan de workshop geeft drs. Michael van Hoogenhuyze, kunsthistoricus, een lezing die De Ploeg en haar leden in de context plaatst van een tijdperk volop in beweging waarin zij leefden en werkten.

March 2018

Workshop Portret in linodruk

25 March 2018
€95

Dit is een bijzondere en originele manier om een portret van je geliefde, vriend(in), vader, moeder, sport of muziek-held of wie je maar kunt bedenken, te maken. Nadat je je foto-print, vooraf digitaal bewerkt door De Grafiekdrukkerij, over hebt gezet op het linoleum, begint het keuze-proces van wat je weg snijdt of laat staan. Je kijkt naar vlakverdeling (compositie), licht- en donker verhoudingen, en je leert op welke manieren je kunt gutsen. Hierna volgt het maken van de proefdruk(ken), de keuze voor variabele kleuren inkt voor de drukgangen, en een kleine oplage. Tijdens het drukproces doorloop je vanzelf alle handelingen van inrollen van de plaat t/m ‘uithalen’ van je afdruk (uit de pers).
De kosten voor deze workshop zijn inclusief materialen, koffie, thee en lunch. Neem een vriend of vriendin mee en ontvang samen € 10 korting. Ervaring met grafische technieken is niet noodzakelijk.
Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

 

Cursus schilder, boetseer en druk een portret

28 March 2018 - 30 March 2018
€297

Heb je plezier in portretten schilderen, tekenen en of boetseren? Wil je er meer mee doen maar kom je er niet aan toe omdat je er eenvoudig niet de kennis, ruimte of juiste gereedschap voor hebt?
Snuif de geur van verf, klei en inkt op en maak drie verschillende werkstukken die samengevoegd worden tot een bijzonder drieluik. Drie vakvrouwen delen hun technische en artistieke kennis en helpen je in professionele ateliers bij het maken van een portret.

Wat leer je in deze cursus?
Beter kijken, je vormbegrip vergroten, je kleur-en materiaalgevoel ontwikkelen, je doet onderzoek naar kleur, lijn en compositie, en je krijgt meer inzicht in abstraheren.

Deze intensief cursus is ontwikkeld door het Verf│Klei│Inkt-Netwerk. Dit is een samenwerking van:
Liesbeth van Keulen, Portretschool Amsterdam. Schilder, en auteur van ‘Portretschilderen in olieverf, de basis’. http://www.portretschoolamsterdam.nl/
Christien Claassen, Atelier Christien Claassen. Beeldhouwer,  keramist.  http://www.christienclaassen.com/
Carola Rombouts, De Grafiekdrukkerij, beeldend kunstenaar.

Op woensdag 28 maart, donderdag 29 en vrijdag 30 maart vindt de cursus plaats.
– Schilderworkshop ‘Schilder een portret’, met acrylverf in aardkleuren op doek.
– Keramiekworkshop ‘Boetseer een tegeltableau’, in kleireliëf met kleurige Engobe schildering en glazuur.
– Linoworkshop ‘Portret’, je gutst een portet in linoleum en drukt deze af in inkt op papier.
Na deze workshop worden alle kunstwerken gepresenteerd.

Informatie volgt over op welke data welke workshop wordt gepland.

April 2018

Workshop drogenaald in kleurgangen

8 April 2018
€105

Als je van tekenen houdt is dit een workshop voor jou! Dan ontdek je dat je met de etsnaald tot andere resultaten komt dan die je kende. Het maakproces is een opeenvolging van vele handelingen; je getekende lijnen met braam houden op een voor de drogenaald karakteristieke wijze de inkt vast. Je weegt af waar je inkt laat staan of afslaat…. Ook als je al bekend bent met de techniek kun je op je eigen niveau aan de slag. Leer bij en van elkaar.
De kosten voor deze workshop zijn inclusief materialen, koffie, thee en lunch. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

May 2018

Workshop portret in linodruk

6 May 2018
€95

Dit is een bijzondere en originele manier om een portret van je geliefde, vriend(in), vader, moeder, sport of muziekheld of wie je maar kunt bedenken, te maken. Nadat je je foto-print – vooraf digitaal bewerkt door De Grafiekdrukkerij – over hebt gezet op het linoleum, begint het keuze-proces van wat je weg snijdt of laat staan, want: weg is weg! Je kijkt naar vlakverdeling (compositie), licht- en donker verhoudingen, en je leert op welke manieren je kunt gutsen. Hierna volgt het maken van de proefdruk(ken), de keuze voor variabele kleuren inkt voor de drukgangen, en een kleine oplage. Tijdens het drukproces doorloop je vanzelf alle handelingen van inrollen van de plaat, het aanleggen, tot en met ‘uithalen’.
De kosten voor deze workshop zijn inclusief materialen, koffie, thee en lunch. Als je een deelnemer meeneemt krijgen jullie samen € 10,- korting. Ervaring met grafische technieken is niet noodzakelijk.
Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

Weekend-workshop Portret in linodruk

19 May 2018 - 20 May 2018

In het mooie Stadsmuseum over Industrie, Arbeid en Textiel in Gent (België) kun je twee dagen lang kennis maken met en/of je verdiepen in de hoogdruk-techniek ‘linoleumsnede’, en de fijne kneepjes van dit handwerk. Als docent ben ik te gast in de mooie werkplaarts van het museum.
In de workshop ‘Portret in linodruk’ kunt u uzelf, een geliefde persoon of uw huisdier op een bijzondere manier vereeuwigen. Op basis van door u meegenomen heldere, scherpe prints/fotokopien in zwart-wit (beeldformaat 20 x 15 cm of 15 x 20 cm), of een ter plekke zelf getekend portret, werken we in de reductietechniek, oftewel beoefenen wij  ‘de kunst van het weglaten’. Ervaring is niet noodzakelijk.
Actuele informatie volgt hier in komende tijd.

Je kunt alvast een kijkje nemen op de site van het MIAT:
http://www.miat.gent.be/

 

July 2018

Zomercursus linodruk – kickstart

2 July 2018 - 4 July 2018
€350

Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een linoleumsnede? De techniek is een van de simpelste en biedt veel mogelijkheden voor experiment en variatie.
Start met een ontwerp: een eigen tekening of foto. Je zet deze over op een linoleumplaat. Door delen weg te gutsen en delen te laten staan ontstaat een geheel: een compositie (reliëf)van licht (hetgeen je weg sneed) en donker (hetgeen je liet staan en inkt opneemt in de kleur van je keuze). Je maakt een proefdruk en bewerkt de linoleumsnede hierna nog een keer. Je doorloopt een traject van kleur kiezen, mengen, de plaat inrollen, aanleg plaat en papier op de pers: draaien maar! Je leert het gehele procedé van begin tot eind. Ervaring is niet noodzakelijk.
De kosten voor deze 3-daagse cursus zijn inclusief materiaal, koffie, thee en lunch. Ga je ook door met de Zomercursus Follow UP? Dan krijg je korting van € 50,-

Zomercursus linodruk – follow up

5 July 2018 - 6 July 2018
€250

Afzonderlijk of als vervolg op de Kickstart-cursus te doen. Wat kan er allemaal nog meer met de linolemsnede-techniek? Denken en snijden in de reductie-methode, werken met sjablonen, schraal en dekkend drukken, werken met meerdere platen…  Maak je linodruk doorwerkter en rijker, de mogelijkheden zijn divers en leveren een variëteit aan afdrukken op.
Kom het leren: maak en geniet 3 dagen lang van handwerk.
De kosten voor deze 3-daagse cursus zijn inclusief materiaal, koffie, thee en lunch. Als je ook mee wilt doen met de Zomercursus Kickstart, dan krijg je korting van € 50,-

September 2018

Workshop Portret in linodruk

16 September 2018 10:00
€95

Dit is een bijzondere en originele manier om een portret van je geliefde, vriend(in), vader, moeder, sport of muziekheld of wie je maar kunt bedenken, te maken. Nadat je je foto-print – vooraf digitaal bewerkt door De Grafiekdrukkerij – over hebt gezet op het linoleum, begint het keuze-proces van wat je weg snijdt of laat staan, want: weg is weg! Je kijkt naar vlakverdeling (compositie), licht- en donker verhoudingen, en je leert op welke manieren je kunt gutsen. Hierna volgt het maken van de proefdruk(ken), de keuze voor variabele kleuren inkt voor de drukgangen, en een kleine oplage. Tijdens het drukproces doorloop je vanzelf alle handelingen van inrollen van de plaat, het aanleggen, tot en met ‘uithalen’.
Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

Workshop Droge naald

30 September 2018 10:00
€105

Deze diepdruk-techniek is verwant aan de etstechniek. Er komt geen vloeibaar bijtmiddel aan te pas, vandaar de naam. De harde naald waarmee je tekent in perspex of plastic sheet maakt een rand om de tekenlijn, de braam genoemd. Deze houdt de inkt vast waardoor de karakteristieke, fluweelzwarte lijn in de afdruk zichtbaar is. Kennismaking of verdieping. Prijs is incl. materiaal/koffie/thee/lunch.

 

October 2018

Workshop Linoleumsnede

14 October 2018 10:00
€95

Maak een start of vervolg met deze veelzijdige techniek. Het onderwerp is vrij, kies wat dicht bij je staat. Op je eigen niveau maak je proefdrukken, kleurexperimenten, en ervaar je hoe het is om vanuit niets aan het einde van de dag te kunnen kijken naar een rij linodrukken, waar je  gegarandeerd blij mee zult zijn!
De linoleumsnede is een techniek die heel direct communiceert; alleen de delen die je niet wegsnijdt worden afgedrukt. De afdruk is een voorstelling waar licht en donker hun spel spelen. Als je eenmaal de eerste proefdruk hebt afgedrukt, zul je zien en reageren op wat je tot dat moment hebt gedaan. Je prent groeit door de keuzes die je steeds maakt, moet maken.

November 2018

Workshop Houtsnede

4 November 2018 10:00
€95

Houtsnede is een zeer oude techniek, waarschijnlijk ongeveer 2000 jaar. Het oudst bekende voorbeeld dateert  van rond 750 en werd in Korea gevonden. Het is een hoogdruktechniek waarbij de afdruk de kenmerken van de hout textuur zichtbaar maakt. Het materiaal is weerbarstiger dan linoleum en vraagt een eigen aanpak wat betreft gutsen/snijden.  De houtstructuur bepaalt mede je werkwijze, je houdt rekening met het hout!
De principes zijn dezelfde als bij de linoleumsnede: alleen de niet weggesneden delen laten zich in-inkten en afdrukken. Met de reductie of eliminatie of suicide-techniek werk je op dezelfde plaat hout naar een oplage toe. Vooruit denken, een soort mindset, loont.

Workshop Monotype

18 November 2018 10:00
€95

Monoprint is een druktechniek waarvan er maar één kan worden gemaakt (met dezelfde hoeveelheid inkt). Je kunt een monoprint zonder en met behulp van de drukpers maken. Je kunt ervoor kiezen de afbeelding meer of minder ‘getekend’ te laten zijn. Het is een techniek waarbij je meer dan bij de andere, over laat aan de verrassing en het onvoorspelbare. Dat klinkt spannend en dat is het ook. Tijdens de workshop zul je na een tijdje beter weten hoe het uiteindelijke beeld/de afdruk te ‘sturen’. Het is schilderen en/of tekenen met inkt, met het gebruik van sjablonen – gescheurde of uitgesneden vormen in papier- manipuleer je het uiteindelijke resultaat weer op een andere manier. Laat je verrassen en durf te proberen!

 

Workshop Portret in linodruk

25 November 2018 10:00
€95

Op herhaling, omdat dit zo’n  bijzondere en originele manier is om een portret van je geliefde, vriend(in), vader, moeder, sport of muziekheld of wie je maar kunt bedenken, te maken. Nadat je je foto-print – vooraf digitaal bewerkt door De Grafiekdrukkerij – over hebt gezet op het linoleum, begint het keuzeproces van wat je weg snijdt of laat staan, want: weg is weg! Je kijkt naar vlakverdeling (compositie), licht- en donker verhoudingen, en je leert op welke manieren je kunt gutsen. Hierna volgt het maken van de proefdruk(ken), de keuze voor variabele kleuren inkt voor de drukgangen, en een kleine oplage. Tijdens het drukproces doorloop je vanzelf alle handelingen van inrollen van de plaat, het aanleggen, tot en met ‘uithalen’.
Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

December 2018

Workshop Wens-drukken

9 December 2018 10:00
€95

Tijdens de laatste workshop van het oude jaar druk je je eerste wensen voor het nieuwe jaar! Met een keur aan verschillende technieken, maak je je eigen, originele en persoonlijke wens-kaarten: linodruk, je eigen stempels maken, gebruik maken van sjablonen -van papier gescheurde of gesneden vormen- houten letters of letterstempels  afdrukken. Je gebruikt verschillende kleuren en soorten papier of karton. Vier het plezier van het maken.

January 2019

Workshop Houtsnede

20 January 2019 10:00 - 17:00
€95

Wil je kennis maken met of je verdiepen in de houtsnede-techniek? Weerbarstiger dan linoleum en fijnzinnig in weergave. Je werkt met kleur intensieve inkten op oliebasis en je drukt af op grote, oude drukpersen. Je leert het principe van deze hoogdruktechniek. En hoe je ‘aanlegt’ en ‘uithaalt’. Aan het einde van de dag heb je een eigen oplage gemaakt, met aandacht voor een vrije manier van werken, je eigen niveau, en experiment. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie/thee en lunch. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

February 2019

Workshop Portret in Linodruk

10 February 2019 10:00 - 17:00
€95

Mooi in z’n genre: het (zelf)portret. En dan ook nog in een bijzondere, grafische techniek: de linoleumsnede. In meerkleuren-druk. De gelegenheid om een geliefde persoon -huisdier mag ook- te vereeuwigen. Op basis van een zelf getekend portret of met behulp van een door mij digitaal bewerkt portret dat je me toestuurt. Ervaring is niet noodzakelijk, ik begeleid je met je werkproces. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie/thee en lunch. Op zondag is parkeren gratis op het KNSm-eiland.

March 2019

Workshop Linoleumsnede

17 March 2019 10:00 - 17:00
€95

Het onderwerp is vrij; waar jij mee komt, neem ideeën mee! Of ik help je op weg. Het gehele proces van idee/ontwerp t/m de afdruk/oplage doorloop je in 1 dag. Je leert te werken met het gereedschap, de inkt, de pers, en van elkaar. Ervaring is niet noodzakelijk, ik begeleid je op je eigen niveau. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie/thee en lunch. Op zondag is het vrij parkeren op het KNSM-eiland.

April 2019

Extra Workshop Portret in Linodruk

14 April 2019 10:00

Omdat de workshop Portret in linodruk van 21 april al vol zit, las ik een extra in op zondag 14 april. Met de reductietechniek als leidraad kun je een bijzonder en origineel portret maken in meerdere kleuren. Op basis van je eigen tekening of een portretfoto die je me van tevoren stuurt en ik voor je bewerk, doorloop je het hele traject van idee naar afdruk(en). Van 10:00-17:00 uur. Kosten: € 95,- inclusief materiaal/koffie/thee/lunch. Snelbeslissers die zich voor 1 april aanmelden krijgen € 5,- korting!

Workshop Portret in Linodruk

21 April 2019 10:00 - 17:00
€95

Voor als je 10 februari niet kon of nog een keer wilt meedoen. Leer het spel kennen van de compositie: donkere vlakken versus lichte, de werking van kleuren naast elkaar of overlappend. En dat allemaal in een portret in linodruk, van jezelf, een geliefde of held of huisdier… door jou gemaakt. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie/thee en lunch. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM eiland.
Deze workshop is vol. Zie de workshop Portret in linodruk hierboven.

 

May 2019

Workshop Sjabloneren

19 May 2019 10:00 - 17:00
€95

Knippen, snijden, plakken. ‘Schilderen’ met inkt’ doe je met smalle en brede rollers. Je snijdt of scheurt vormen uit papier die je bij het maken van je beeld gebruikt. Deze workshop gaat over kleur en vorm en experiment. Met een open en vrije benadering van wat grafiek maken te bieden heeft. Kom het ontdekken! De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie/thee en lunch. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

June 2019

Workshop Portret in Linodruk

23 June 2019
€95

Maak een portret in linoleumsnede. Op basis van een eigen tekening of een foto die je me van tevoren mailt en ik digitaal bewerk, zodat je gelijk aan het werk kan. De gelegenheid om een origineel en bijzonder portret te maken, en kado te geven. Een leerzame dag ter kennismaking met deze techniek. Of een manier om je ervaring -weer eens- te verdiepen. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal, koffie/thee en lunch. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland.

 

July 2019

3-daagse Zomercursus Linoleumsnede Triple

15 July 2019 10:00 - 18 July 2019 16:00

Van 15 t/m 17 juli kun je drie dagen lang ontdekken wat de linoleumsnede-techniek  te bieden heeft. Wil je kennis maken met of meer leren over wat mogelijk is? Zowel beginner als geoefende stapt in op het eigen niveau. Met mijn persoonlijke begeleiding en expertise bepaal je je eigen route. Ervaar hoe je -meer- freestyle tot verrassende resultaten komt! We werken in kleiner groepsverband. Van 10:00 tot 16:00 uur. Kosten: € 350,-  inclusief materiaal/koffie/thee.

September 2019

Workshop Drogenaald

15 September 2019 10:00 - 17:00
€105

In transparante, plastic sheet teken je of trek je een afbeelding – een (vakantie)foto, tekening-  ‘over’ met een hardstalen etsnaald. Door het krassen ontstaat een braam, waaraan de inkt zich ook hecht. Hierdoor ontstaat bij het afdrukken een fluweelachtige lijn die typerend is voor de drogenaald-techniek. Deze techniek is familie van de etstechniek, maar dan een droge variant, zonder bijtmiddelen. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/koffie/thee/lunch.

October 2019

Workshop Portret in Linodruk

6 October 2019 10:00 - 17:00
€95

maak een portret in linodruk in de reductietechniek. Je werkt -door- op 1 plaat linoleum met meerdere kleuren inkt (drukgangen). Met het drukken van de eerste kleur bepaal je het totaal aantal drukken (oplage). Ook goed te doen voor wie nog geen ervaring heeft met (portret in) linoleumsnede of zich geen tekenheld voelt: je werkt op basis van een (bewerkte) foto die je op het linoleum overzet. Tekenhelden zijn ook welkom! Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/thee/koffie/lunch.

November 2019

Workshop Houtsnede

3 November 2019 10:00 - 17:00
€95

Weerbarstiger dan linoleum en fijnzinnig in weergave: de houtsnijkunst  is een prachtige hoogdruktechniek. We passen de reductietechniek toe: je werkt -door- op 1 plaat hout met meerdere kleuren inkt (drukgangen). Met het drukken van de eerste kleur bepaal je het totaal aantal drukken (oplage). Ook goed te doen voor wie nog geen ervaring heeft met houtsnede of zich geen tekenheld voelt: je kunt op basis van een meegebrachte kopie van een afbeelding (foto, tekening)  deze overzetten op het hout, en aan het snijden gaan! Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/koffie/thee/lunch.

December 2019

Workshop Wenskaarten

15 December 2019 10:00 - 17:00
€95

Met een linoleumsnede, stempels, sjabloons, of een combinatie hiervan, maak je kleine, grafische prenten die je als wenskaart kunt versturen. Hoe leuk en origineel om te doen. Als je een vriend(in) meebrengt naar de workshop, krijgen jullie samen €10 korting. Je kunt ook je eigen groep samenstellen, met vrienden, collega’s of familie. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/koffie/thee/lunch.

January 2020

Workshop Linoleumsnede

19 January 10:00 - 17:00
€95

Ontwerp ter plekke of neem je ideeën mee, in je schetsboek, in kopie. Het gehele proces van idee/ontwerp t/m de afdruk/oplage doorloop je in 1 dag. Je leert te werken met het gereedschap, de inkt, de pers, en van elkaar. Ervaring is niet noodzakelijk, je stapt op je eigen niveau in en ik denk met je mee. Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/koffie/thee/lunch.

February 2020

Workshop Rubbing

8 February 10:00 - 17:00
€95

Rubbing (ook frottage genoemd) is een indirecte materiaaldruk. In deze workshop zijn de inkt, rollers en/of grafiet het gereedschap waarmee je de textuur van een oppervlak  zichtbaar maakt op papier. Denk aan een munt waarop je een velletje papier legt en met een potlood het reliëf zichtbaar maakt door zachtjes te krassen. Bedenk ook of je zelf voorwerpen hebt die bruikbaar zijn voor deze workshop.

Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/koffie/thee/lunch.

 

March 2020

Workshop Portret in Linodruk

8 March 10:00 - 17:00
€95

Maak een portret in linodruk in de reductietechniek. Je werkt -door- op 1 plaat linoleum met meerdere kleuren inkt (drukgangen). Met het drukken van de eerste kleur bepaal je het totaal aantal drukken (oplage). Ook goed te doen voor wie nog geen ervaring heeft met (portret in) linoleumsnede of zich geen tekenheld voelt: je werkt op basis van een (bewerkte) foto die je op het linoleum overzet.
Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/koffie/thee/lunch.

April 2020

Workshop Sjabloneren

19 April 10:00 - 17:00
€95

Knippen, snijden, plakken. ‘Schilderen’ met inkt’ doe je met smalle en brede rollers. Je snijdt of scheurt vormen uit papier die je bij het maken van je beeld gebruikt. Deze workshop gaat over kleur, vorm, patronen en experiment. Met een open en vrije benadering van wat grafiek maken te bieden heeft. Kom het ontdekken! Op zondag is parkeren gratis op het KNSM-eiland. De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/koffie/thee/lunch.

 

+ Export Events